Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Rendezvények

Borsodnádasd szereplése a VII. Nemzetközi Molnártalálkozón Túristvándiban

 

Borsodnádasd szereplése a VII. Nemzetközi Molnártalálkozón Túristvándiban

 

Meghívást kaptunk a VII. Nemzetközi Molnártalálkozóra.

Május 21.-én hajnali öt órakor csodás reggeli napsütésben indult kis csapatunk a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Túristvándiba. Célunk a molnárkalács készítésének, sütésének és az ezekhez kapcsolódó hagyományoknak a bemutatása volt.   A nap folyamán csapatunk népviseletben több száz darab molnárkalácsot sütött, ingyenes kóstolási lehetőséget biztosítva. A bátrabb érdeklődők kipróbálhatták a sütővasakat, és maguk süthettek különböző ízesítésű molnárkalácsot. 

A hivatalos megnyitó után V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, és Lakatosné Sira Magdolna Túristvándi polgármestere, országgyűlési képviselő asszony is megkóstolta a frissen sütött Borsodnádasdi molnárkalácsot.

A Molnárok vetélkedőjén csapatunk nem indult, de megígértük, hogy jövőre felkészülten és nagy csapattal nevezünk. Nagyon izgalmas verseny volt, ötletes, érdekes versenyszámokkal.  

A főzőversenyben indultunk, és nagy örömünkre a zsűri az első helyre rangsorolta a csapatunk által készített molnárkalácsot. Az oklevelet Lakatosné Sira Magdolna országgyűlési képviselő, polgármester asszony adta át Kormos Krisztián polgármesternek.

Nagyszerű szervezésben és a csodálatos környezetben töltöttük el a napot. Megismerhettük a gyönyörű Túristvándi Vízimalmot, működés közben is megnézhettük, és érdekes információkat kaptunk a gondnok úrtól.

Elbúcsúzásunkkor ígéretet kaptunk, hogy a Molnárkalács Fesztiválon Túristvándi is részt vesz, amelyre ez úton is nagy szeretettel várjuk polgármester asszonyt és minden kedves érdeklődőt.

A csapat eredményes munkáját megköszönve örömmel megyünk jövőre is Túristvándiba.

Csapatunk tagjai:

Kovács Valéria, Kovács Sándorné, Érsek Barnabásné, Kelemen Tünde, Katona Franciska, Zolnai Diána, Burkovics Róbert, Kormos Krisztián

{gallery}turistvandi{/gallery}

 

Ön itt van: Home Városunk Rendezvények Borsodnádasd szereplése a VII. Nemzetközi Molnártalálkozón Túristvándiban
X

Right Click

No right click