Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

A kóró és a kismadár - Bábszínházban voltunk

Borsodnádasdi Mesekert Óvoda
3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 11.
Tel.:  06-48-442-042 OM azonosító: 201893
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett
EFOP-3.1.3-16-2016-00001
Társadalmi felzárkózás és integrációs köznevelési intézkedések támogatása
„Esélyteremtő óvoda”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FELJEGYZÉS

Bábszínházban voltunk
2019.11.22.

    Az OH Esélyteremtő óvoda kiemelt projektje keretében egy bábelőadásra mehettünk el a gyerekekkel a Borsodnádasdi Közösségi Házba. Az előadásra ózdi óvodákból is érkeztek, így megtelt a nézőtér kíváncsis és vidám gyerekekkel.

    Óvodásaink nagy örömmel fogadták a bábszínház hírét, és várták, hogy végre eljöjjön a nagy nap. A Magyar Népmese Színház három színészének előadásában A Kóró és a kismadár című mese feldolgozását nézhették meg.

   Az előadás úgy volt felépítve, megtervezve hogy az a 3-6 éves gyerekek számára élvezetes, változatos legyen. Az előadók népi hangszereken is játszottak, ezzel kezdték tulajdonképpen a műsort, ami nagyon felkeltette a gyerekek figyelmét, és jól megalapozta a hangulatot. A három előadó végig a színpadon volt, és a bábok, eszközök jól megtervezett mozgatása mellett színészi és hangszeres játékukkal is nagymértékben emelték az előadás színvonalát. A gyerekeket interaktív módon bevonták a mese folyamába, ami igen csak fokozta a jó hangulatot, és lekötötte a figyelmüket.

    Úgy gondolom, hogy a bábszínház végig nagyon érdekfeszítő volt a gyerekek számára, és élményekkel gazdagodva jöttünk vissza az óvodába. Reméljük lesz még hasonló programban része óvodásainknak.

babszinhaz1 babszinhaz2

Borsodnádasd, 2019. 11. 22.

Érsekné Kovács Mária
óvodapedagógus    

Kirándulás az ÖKO Parkba

Borsodnádasdi Mesekert Óvoda
3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 11.
Tel.:  06-48-442-042 OM azonosító: 201893
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett
EFOP-3.1.3-16-2016-00001
Társadalmi felzárkózás és integrációs köznevelési intézkedések támogatása
„Esélyteremtő óvoda”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FELJEGYZÉS

Kirándulás az ÖKO Parkba
2019. június 6.

A tevékenységet megelőző héten, a gyerekekkel közösen, megbeszéltük, hogy mit szeretnének játszani, tevékenykedni a parkban. Ezeket az ötleteket ábrákkal lerajzoltuk egy nagyobb lapra, amit aztán kitűztünk a faliújságra.

Az óvoda udvarán megfigyeléseket végeztünk, illetve beszélgettünk a tavasz végi, nyár eleji időjárásról, a természet változásairól, a környezetvédelemről és városunk nevezetesebb kiránduló helyeiről. Ezekhez a témákhoz kapcsolódva tájképeket rajzoltunk és festettünk, fákat mintáztunk és barkácsoltunk, madarakat hajtogattunk, szélforgót készítettünk. A tevékenységek közben verseltünk, énekeltünk, mondókáztunk, énekes és más mozgásos játékokat játszottunk. Ezek a tevékenységek jól motiválták és felkészítették a gyerekeket a kirándulásra. A gyerekek ötleteit, az indulás előtt pár nappal, továbbgondoltuk, összevetettük a felnőttekével. A tervezésnél figyelembe vettük a csoport életkorát, fejlettségét, érdeklődését, a park adottságait, a rendelkezésünkre álló játékokat.

A kirándulás napján izgatottan várták, hogy elinduljunk. A sorba állás most sokkal gyorsabban ment, mint máskor. A menet közben betervezett rövid megfigyelések, játékok, éneklések segítették a pihenést, a ráhangolódást és az összetartozás érzésének erősítését, az örömszerzést.

A megérkezést követően, egy rövid pihenő után, került sor a közös játékokra, természetesen önkéntesen. A szép környezetben aktívan, örömmel vettek rész a tervezett mozgásos tevékenységekben. Körjátékokat, egyéni és váltó versenyeket szerveztünk a gyerekeknek. Hallgattuk a madarak hangját, a szél zúgását. Az ügyesebbek repülőt hajtogattak és reptettek

Ezek után pedig a park bejárására, megfigyelésekre, ill. igény szerint más, párhuzamosan is végezhető tevékenységekre (pl. rajzolás, díszítés, satírozás, röptetés, valamint egyéni, páros és mikro csoportos formában végzett mozgásos tevékenységek) került a sor.

A sok mozgás, tevékenység után, jól esett a tízórai elfogyasztása és a folyadékpótlás.

Amíg tízóraiztak a gyerekek, időközben eleredt az eső. Szerencsére a parknak van egy nagy, fedett, padokkal és asztalokkal is ellátott területe, ahol várakozhattunk az eső elállásáig. A gyerekek ezt a helyzetet is nagyon élvezték. Ez idő alatt sok spontán tevékenység (pl. megfigyelés, éneklés, verselés, vonatozás, közösen végezhető játékok.) is megvalósult.

Amikor az eső elállt, elérkezett az idő a vissza menetelre. Indulás előtt elpakoltuk magunk után a szemetet, bepakoltunk a hátizsákokba, táskákba. A kisebbek között voltak olyanok, akik már egy kicsit elfáradtak, és nem figyeltek oda kellőképpen ezekre a dolgokra.

Az úton nagyon kellett figyelnünk a csúszós, sáros felületekre. Szerencsékre elég szárazon és balesetmentesen érkeztünk meg az óvodába.

A gyerekek jó élményekkel gazdagodtak a kirándulás alkalmával, nem szegte kedvüket az eső. Élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodva mentek haza az intézményből.

Borsodnádasd, 2019. június 6.

kirandulas az oko parkba1 kirandulas az oko parkba2 kirandulas az oko parkba3 kirandulas az oko parkba4

Ön itt van: Home Intézmények Mesekert Óvoda Integrációs program az óvodában Esélyteremtő óvoda Programok feljegyzései
X

Right Click

No right click