IPR-14

Kirándulás a Mikuláshoz

FELJEGYZÉS

Kirándulás a Mikuláshoz

2014. december 2-án kirándulást szerveztünk a Mikulás Vonatra, Miskolcra.

A gyerekek örültek a kirándulásnak. Szerencsére az időjárás is kedvező volt, nem esett az eső, mint az elmúlt napokban. Amíg beértünk Miskolcra sokat énekeltünk a buszon Mikulásos dalokat. Azt énekeltük együtt amit felváltva kértek a gyerekek. A legnagyobb sláger a Hull a pelyhes… volt.

A vonaton való utazás igazi élmény számukra, hiszen nagyon sokan még nem is láttak vonatot, most pedig utazni is lehetett rajta. A Vasútállomáson már várt minket két krampusz, akik a kiránduláson végig a csoportunk mellett maradt, és kalauzolt, „vigyázott” ránk. Ez azért volt különösen jó, mert ők tudták, az egyes mesés állomások sorrendjét, így mindent láthattunk, és a visszainduló vonatot sem késhettük le. Ezért egy állandó, a gyermekhez igazodó tempóban haladhattunk. Az ő irányításukkal szintén sokat énekeltünk, verset is mondhattak a gyerekek amíg Diósgyőrből fölértünk Lillafüredre a vonattal. Számukra az egyik legizgalmasabb volt, amikor az alagútban sikítani, lábbal dobolni is lehetett. Lillafüreden az előző napi havazásból megmaradt a hó a fákon is, ez a valódi havas táj nagy élmény volt a gyerekeknek.

Lillafüreden mesék jelmezeibe beöltözött középiskolás diákok fogadták a gyerekeket, különböző mesékbe vonták be őket. Együtt játszhattak, a Micimackóval, Fülessel, Pom Pommal, Ludas Matyival, Galiba a libával, együtt táncolhattak a hercegnőkkel. Megölelhették Fülest, akit születésnapja alkalmából köszöntöttek fel, és együtt zenélhettek vele. A Mikulással is találkoztak, a mikuláscsomag csomagolóban amikor személyesen osztotta ki a gyerekeknek a csomagokat.

A vonaton visszafelé lelkesen bontogatták a kapott ajándékot. Volt, aki minden édességbe belekóstolt. Hazafelé a buszon sokan elaludtak, mert elfáradtak a sok élménytől.

A kirándulás nagyon jól sikerült, sokat beszélgettünk róla. A gyerekek elmondták, hogy szívesen elmennének újra a Mikulásvonatra.

 

mikulasvonat1 mikulasvonat2 mikulasvonat3 mikulasvonat4 mikulasvonat5 mikulasvonat6

Készítette:

Serege Istvánné
óvodavezető  

Ön itt van: Home Intézmények Mesekert Óvoda Integrációs program az óvodában IPR-14 Kirándulás a Mikuláshoz