Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028

Európai uniós és hazai pályázatok

450 milliós „Zöld város” fejlesztés Borsodnádasdon

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010

Zöld infrastruktúra fejlesztés Borsodnádasdon 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett neve: Borsodnádasd Város Önkormányzata

Projekt megnevezése: TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010

Pályázat neve: „Zöld infrastruktúra fejlesztés Borsodnádasdon”
Forrás megnevezése: ERFA
Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország
Beruházás helye (megye): Borsod-Abaúj-Zemplén
Beruházás helye (helység): Borsodnádasd

Támogatás összege: 449 600 000 Ft
Projekt összköltsége: 449 600 000 Ft
Támogatás aránya: 100 %
Szerződés hatályba lépésének dátuma: 2017.06.09.
Projekt megvalósításának kezdete: 2017.08.30.
Projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2019.07.31.

Kivitelező: (közbeszerzést követően)
Műszaki ellenőr: (közbeszerzést követően)
Közreműködő Szervezet: Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt összefoglalása:

Borsodnádasd Város Önkormányzata a 2017.05.16-i támogatói döntés alapján sikeresen pályázott a Zöld város kialakítása című TOP-2.1.2-15 azonosító jelű pályázati felhívás keretében.

A „Zöld infrastruktúra fejlesztés Borsodnádasdon” című, TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 azonosító számú projekt Támogatási Szerződése 2017. június 9-én lépett hatályba. A projektcélok megvalósulásához az Európai Unió és a Magyar Állam 449 600 000 Ft összegű támogatást nyújt. A projekt megvalósítására 2017. II. és 2019. II. féléve közötti időszakban kerül sor.

A PROJEKT CÉLJAI ÉS A CÉLOK ILLESZKEDÉSE
Borsodnádasd város jelenleg rendelkezésre álló, 2013. évben készült INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (ITS) FELÜLVIZSGÁLATRA SZORUL, melyről az önkormányzat képviselőtestülete is határozatot hozott A pályázati felhívás 3.2/1) pontja alapján lehetőség van az ITS átdolgozására a projektfejlesztés során, a vonatkozó kormányrendeletnek és előírásoknak megfelelően. Az ITS felülvizsgálatának célja a felhívás elvárásainak megfelelő, valamint a támogatási kérelemben foglaltakkal teljes mértékben összhangban álló középtávú fejlesztési program kidolgozása. A tervezett fejlesztések révén az ITS-ben beazonosítható, fejlesztésre kijelölt akcióterületen a város környezeti, társadalmi és gazdasági céljainak megvalósítását egyidejűleg szolgáló beavatkozásokra kerül sor.
A Borsodnádasd város által kijelölt általános FEJLESZTÉSI IRÁNYOK ÉS ÁTFOGÓ ELVEK közül prioritást élveznek a települési környezet javítását, a helyi gazdaság és szolgáltatások, valamint a környezetvédelmet szolgáló (ún. „zöld”) fejlesztések. A település fő problémáinak megfogalmazásával az általános fejlesztési elvek mentén kerülnek meghatározásra a specifikus, tematikus fejlesztési célok.
A támogatási kérelemben foglalt fejlesztési elképzelések ezen városfejlesztési célok megvalósítását szolgálják. A tervezett beruházás során alulhasznosított vagy használaton kívüli önkormányzati terek, épületek, zöldfelületek fejlesztését, átalakítását tervezi az önkormányzat a pályázati felhívásban megfogalmazott célokkal összhangban történő hasznosítás érdekében.

A FEJLESZTÉS HELYSZÍNE
A fejlesztésre kijelölt akcióterület a Borsodnádasd belvárosi területét és annak közvetlen környezetét foglalja magába. Az akcióterületen szinte kizárólag közintézmények helyezkednek el, csekély a lakóépületek száma.
Az akcióterület határai: Arli-patak; Hrsz. 528; Rákóczi Ferenc utca; Akácos utca; Kővágó utca; Köztársaság út; Karácsonylova utca; patak (Hrsz 1586); Arli-patak
A szabályozási terv alapján a lehatárolt területen a 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (OTÉK) 16. §. 1 és 2. pontjában foglaltak figyelembevételével az alábbi létesítmények helyezhetők el: lakó, igazgatási, iroda, kereskedelmi, szolgáltató, szállás, egyéb közösségi szórakoztató, hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális, közösségi szórakoztató és sport rendeltetésű épületek.

A FEJLESZTÉS SZAKMAI TARTALMA:

  • Az akcióterület teljes területén a ZÖLDFELÜLETEK REKONSTRUKCIÓJA („zöld város”).
  • A PIACTÉR területének beépítése, nyitott és zárt árusító helyek, üzlethelyiségek kialakítása, kapcsolódó parkolók, üzemeltetés szükséges építményei, eszközbeszerzés, parkosítás, közművek kiépítése, a piactér és a kapcsolódó területek revitalizációja.
  • Egykori „JEGYZŐI HÁZ”, mint alulhasznosított önkormányzati épület megújítása, funkcióval való megtöltése. Épület-felújítás, átalakítás, eszközbeszerzés.
  • A SPORTTERÜLETen kültéri fitness, futópálya, kispályás műfüves focipálya kialakítása világítással. Továbbá többrétegű vörös salakos teniszpálya és gyakorló fal létrehozása. Az üzemeltetéshez, karbantartáshoz szükséges eszközök beszerzése.
  • Városi JÁTSZÓTÉR kialakítása.
  • A fenti fejlesztésekhez kapcsolódó önállóan nem támogatható, választható, illetve kötelező tevékenységek: építménybontás, üzemterület takarás, komposztáló, utcabútor, eszközbeszerzések, sportöltöző építése, belvízvédelem, parkoló, közlekedésfejlesztés, közvilágítás, közbiztonság-javítás, energiahatékonysági intézkedések, akadálymentesítés, nyilvánosság biztosítása, partnerségi tervezés, soft-elemek.

Hírek: (feltöltés alatt)

Galéria: (feltöltés alatt)

Kapcsolat:

Kedvezményezett elérhetőségei:
Borsodnádasd Város Önkormányzata
Cím: 3671. Borsodnádasd, Köztársaság út 12.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-21-345-70-40
Fax: 06-21-345-70-45
honlap: www.borsodnadasd.hu

Ön itt van: Home Önkormányzat Önkormányzati pályázatok Európai uniós és hazai pályázatok 450 milliós „Zöld város” fejlesztés Borsodnádasdon
X

Right Click

No right click