Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről

Tisztelt Ügyfél!

Ezúton tájékoztatom érintett ügyfeleinket, akiknek a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága 2023. augusztus 31. napján lejár, hogy ezen időpontig az új kérelmek beadásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Szeptember 1-től kedvezményes iskolai étkezésre csak azok a gyermekek jogosultak, akik érvényes gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkeznek.

A kérelem nyomtatványhoz csatolni kell:

a kérelmező és családtagjai előző havi jövedelmeiről szóló igazolásokat (munkabér, táppénz, nyugdíj, nyugdíjszerű ellátások, kormányhivatali szervektől kapott ellátások, gyermekek után kapott ellátások),

a személyes iratok bemutatása (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ),

valamint a 2023/2024 tanévre szóló óvoda- és iskolalátogatási igazolás -ennek hiányában érvényes diákigazolvány- csatolása is szükséges.

Emellett, felhívom a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek törvényes képviselőjének figyelmét, hogy a jogosultság alapjául szolgáló minden olyan változást, ami a kedvezmény igénybevételét érinti (jövedelmi helyzet-, család létszámának-, lakcímének változása, a gyermek(ek) tanulói jogviszonyában bekövetkezett változás (iskolaváltás, jogviszony megszűnése), a gyermek(ek) nagykorúvá válása, házasságkötése) köteles hatóságomnál haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül bejelenteni.

Borsodnádasd, 2023. augusztus 08.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal
Szociális Iroda                  

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal 2023. július havi igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének

27/2023.(VI.27.) számú KT határozata alapján Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

2023. július 24. (hétfő) napjától 2023. július 28. (péntek) napjáig

igazgatási szünetet tart.

A munkanapokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli anyakönyvi események)

08.00 órától 08.30 óráig tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd, 2023. július 11.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

ATM pénzkiadó automata áthelyezése

Tisztelt Lakosság!

Az MBH Bank Nyrt. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az egykori Takarékszövetkezet épületében üzemeltetett ATM pénzkiadó automata 2023. június 19. napjától áthelyezésre került a Köztársaság út 19. szám alatti orvosi rendelő hátsó bejáratához.

MBH Bank Zrt.

 

Fentiekkel kapcsolatban Borsodnádasd Város Önkormányzata pedig arról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy ezen pénzkiadó automata helyben tartása érdekében önkormányzatunk több kötelezettséget is magára vállalt.

Egyrészt több helyszínt felajánlottunk az automata új üzemeltetési helyeként – például a Szociális Alapszolgáltatási Központ utcafront felőli, jól megközelíthető részét,  ami a banknak nem felelt meg.

Másrészt vállalnunk kellett, hogy az önkormányzat bankszámláját a jövőben is az MBH Bank Nyrt-nél vezetjük.

Harmadrészt vállalnunk kellett, hogy az ATM működésével kapcsolatos infrastrukturális feltételeket folyamatosan biztosítjuk és a költségeket fizetjük.

Önkormányzatunk tisztában van azzal, hogy a pénzkiadó automata a lakosság szempontjából kedvezőtlenebb helyszínre került, viszont a szolgáltatás helyben tartása érdekében ezen kompromisszumokat meg kellett tennünk.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

XIV. Molnárkalács Fesztiválra árusítói/kiállítói jelentkezési lap kitöltése

XIV molnarkalacs fesztival beharangozo 2023 kicsi

A kitöltött jelentkezési lapot és érvényes működési engedély másolatot kérjük szíveskedjenek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldeni.
További információ a +36-30/197-8966 telefonszámon kérhető.

Árusítói/Kiállítói jelentkezési lap a XIV. Molnárkalács Fesztiválra.
A leadási határidő: 2023.06.30.

Értesítés Vízhiányról

ÉRV ZRt.
Ózd, 48-as út 4.
Hibabejelentés tel.: +36-30/726-1251

ÉRTESÍTÉS VÍZHIÁNYRÓL

Értesítjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ÉMÁSZ Hálózati Kft. a hálózati berendezésein karbantartási munkát végez. A nyomásfokozó gépház áramellátása szünetelni fog, ezért

2023. június 05-én (hétfőn) 7:30 órától – 14:30 óráig

részleges és/vagy teljes vízhiányt, valamint vízzavarosodást tapasztalhatnak.

Érintett településrészek: Kékháztól lefelé a falu irányába + Mocsolyás!

Vízfogyasztás előtt, kérjük a csapokat kiengedni.

Megértésüket köszönjük!

ÉRV ZRt.

Pünkösdhöz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás rendje pünkösdhétfőn, azaz 2023. május 29-én nem változik. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.
Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

A hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák 2023. május 29-én (hétfőn) zárva tartanak.

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogassanak el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keressék fel ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetőségei:

E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 21 3500 111
Levelezési cím: 3510 Miskolc, Pf. 583

BMH Nonprofit Kft.

"Én és a kisöcsém" című zenés bohózat Borsodnádasd színpadán

Az ingyenesen megtekinthető darab a TOP-5.3.2.-17-BO1-2021-00002 azonosítószámú "Identitás további erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében" című pályázat keretében valósul meg, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat szervezésében.

Az előadásra minden kedves érdeklődőt szeretettel Várunk!

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

A napokban olyan szórólap került sok lakos postaládájába, ami azt sugallja, hogy Borsodnádasdon szervezett módon, a Hivatal együttműködésével vagy annak jóváhagyásával szén-monoxid riasztó berendezések kiépítése veszi kezdetét. 

Hivatalunk ilyen jellegű, házaló tevékenységhez a közelmúltban eseti engedélyt nem adott ki, arra nem is jogosult, melyről az érintett vállalkozó is tájékoztatásra került. 

Véleményünk szerint a szórólap megtévesztő, attól Hivatalunk elhatárolódik. 

Fontos tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni, senki nem bírságol azért, ha valakinek nincs ilyen készüléke. A BM Országos  Katasztrófavédelmi  Főigazgatósággal összhangban ezzel együtt azt ajánljuk, hogy szerezzen be érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. Jó minőségű szén-monoxid-érzékelő 10-12 ezer forintért szaküzletekben beszerezhető, ne vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt házaló eladóktól!

A szén-monoxid-mérgezés az egyik leggyakoribb háztartási baleset, a probléma hátterében legtöbbször a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz-vízmelegítő áll, emellett a baj forrása a szabálytalan kivitelezés, az időszakos ellenőrzés és karbantartás elmulasztása, vagy a szellőző elemek lezárása volt. A megyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján megtalálható a megbízható szén-monoxid érzékelők listája.

Kérem fentiekről idősebb hozzátartozóját esetleg szomszédját is szíveskedjenek tájékoztatni. 

Borsodnádasd, 2023. május 3. 

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Ünnepi nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a május 1-jei ünnepnapon. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

A szolgáltatási területünkön található hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák 2023. május 1-jén zárva tartanak.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. május 8-án az ózdi ügyfélszolgálati iroda zárva tart.

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keressék fel ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 21 3500 111
Levelezési cím: 3510 Miskolc, pf. 583

BMH Nonprofit Kft.

Ön itt van: Home Önkormányzat
X

Right Click

No right click