Archív hírek

Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos helyi intézkedésekről

Borsodnádasd Város vezetői és intézményvezetői vasárnap délelőtt ülést tartottak és a kormányzati intézkedésekkel összhangban az alábbi intézkedéseket hoztuk:

A koronavírus veszélyhelyzetre tekintettel az önkormányzati fenntartású óvodában 2020. március 16-tól, hétfőtől újabb intézkedésig nem rendelünk el rendkívüli szünetet. Ugyanakkor megkérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel, amennyiben meg tudják oldani, otthoni körülmények között gondoskodjanak a gyermekek elhelyezéséről, de a gyermekek felügyeletét semmiképp sem időskorúakra, ne a nagyszülőkre bízzák!
Az intézmény vezetője hétfőn felméri, hogy kik azok, akik nem tudják otthonukban elhelyezni gyermekeiket és mekkora az igény az Óvoda munkarend szerinti további nyitva tartására. Ezen információk ismeretében hétfő délután döntünk a működés további lehetőségeiről.

Az idősellátással és étkeztetéssel kapcsolatban is hoztunk intézkedéseket:

Saját érdekükben arra kérjük a házhozszállítást nem kérő szociális étkeztetést igénybe vevő időseket, lehetőség szerint a Központi Konyháról ne ők, hanem hozzátartozóik, ismerőseik vigyék el az ebédet. Ha ez nem megoldható, akkor kérjék a házhozszállítást! Kérjük, hogy különös figyelmet fordítsanak a leadott ételhordók tisztán tartására, fertőtlenítésére, de ezen felül intézkedünk a bekerült ételhordók újbóli fertőtlenítéséről. Az iskolai étkeztetést igénybe vevők, amennyiben az igénylik, ételhordóban tudják elvinni az ebédet. Kérjük, hogy ők szándékukat jelezzék a Konyhán - és a tiszta ételhordó leadásáról naponta gondoskodjanak! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fertőtlenítési protokoll és a megnövekedett ételhordós igénybevétel a technológiai időt meghosszabbítja, így a kiszállítás a korábbiakhoz képest későbbi időpontban várható!

Ezen felül a házi segítségnyújtás tekintetében is javasolt, hogy a kormányzati intézkedésekkel összhangban családon belül gondoskodjanak az idősekről - de a házi segítségnyújtást sem állítjuk le!
Intézményeinkben fokozott fertőtlenítést rendeltünk el, de a lakosoknak otthonaikban, a társasházak esetében ugyanezt javasoljuk, valamint azt, hogy fertőzésveszély esetén felelősségteljesen járjanak el a lakók egymással szemben.

Kérem fokozottan figyeljük a központi iránymutatásokat, a hiteles kormányzati forrásokat, figyeljünk egymásra, tartsuk be a higiénés szabályokat, működjünk együtt, segítsük embertársainkat. Egyúttal kérünk mindenkit, hogy a pánikkeltő információkat fenntartásokkal kezelje! Jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:                                                                           
Kormos Krisztián - polgármester, Burkovics Róbert - jegyző

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos helyi intézkedésekről