Rendkívüli tájékoztatás

Tisztelt Lakosság !

Mint arra korábban ígéretet tettem - újabb fejlemény esetén azonnal tájékoztatom Önöket a Borsodnádasd Várost érintő koronavírus fertőzés témakörében, - ezúton az alábbi sajnálatos információkat kell megosztanom:

Nem hivatalos, de teljesen hiteles helyről megerősítést kaptam, hogy a településünkön lévő, de nem az Önkormányzatunk által fenntartott intézményben újabb 3 fő ellátott tesztje lett pozitív, ezáltal az ott lakók közül már négyen fertőződtek meg koronavírussal.

A tegnapi napon minden ellátotton és gondozón tesztet végeztek, melynek eredménye ma még nem ismert, vélhetően holnap lesz információ azokról.

A fertőzött időskorúak kórházban vannak - állapotuk jónak mondható.

Tájékoztatni szeretném a Tisztelt Lakosságot arról, hogy emiatt kellemetlen, de szükségszerű intézkedéseket kellett meghoznom a Kormány felhatalmazása alapján. 2020.április 11. (szombat) 00.00 órától április 13.(hétfő) 24.00 óráig a helyi egészségügyi szakemberek véleményének kikérésével rendeleti formában tovább szigorítottam a kijárási korlátozást az alábbiak szerint:

"Tilos Borsodnádasd Város közigazgatási területén lévő parkokban, pihenőhelyeken, közterületeken és parkolókban 2020.április 11-én 00.00 órától 2020.április 13-án 24.00 óráig tartózkodni.

Borsodnádasd Város közigazgatási területén 2020.április 11.napján 00.00 órától 2020.április 13.napján 24.00 óráig csak a következő indokok alapján lehet – csoportosulás kialakulása nélkül – a magáningatlant elhagyni:

 1. munkavégzés céljából a munkahelyre, a munkahelyről a lakóhelyre vagy tartózkodási helyre történő utazás,
 2. bevásárlás céljából a bevásárlás helye, onnan a lakóhelyre történő utazás naponta legfeljebb egy alkalommal,
 3. halaszthatatlan egészségügyi ellátás igénybevétele,
 4. időskorú hozzátartozó ellátása,
 5. temetés vagy házasságkötés szűk körben,
 6. ütemezett mezőgazdasági vagy vadgazdálkodási feladatok ellátása,
 7. hulladékszállítási teendők ellátása,
 8. haszon- és hobbi állat ellátása céljából."

Tájékoztattam az Ózdi Rendőrkapitányság Vezetőjét, a Helyi Polgárőrség vezetőjét a rendeletről és kértem annak betartatását szigorúan végezzék el.

Ezen intézkedéseket az Önök, a gyermekeink és szeretteink érdekében hoztuk meg, kérjük annak betartását mindeki vegye szigorúan!

Nem zárható ki, hogy a vírus a település más részén is jelen van. Bizzunk abban, hogy a hatóságok kontakt-kutatása eredményes lesz és meg tudják fékezni a településen történő további terjedést, de ez Önök segítsége nélkül nem fog menni. Ne érintkezzenek senkivel, akivel nem szükségszerű!
Ne fogadjanak vendégeket ! Ne menjenek ki otthonaikból közterületre!
Szerencsénkre a legtöbbünknek kertes ingatlana van, így ott tudunk levegőzni.
Ugyanakkor ismételten felhívom a figyelmnet arra, hogy a pánikkeltéssel sem lehet orvosolni a problémát- ezt szíveskedjenek kerülni!

Arról se feledkezzenek meg, hogy a jelenleg már karanténban lévő személyek munkájuk, szolgálatuk, hivatástudatuk miatt kerültek oda, akiknek munkájáért mindannyian csak köszönettel tartozunk - és azért is, hogy elszenvedik az ezzel együtt járó kellemetlenségeket !

Ismét megköszönöm mindazok munkáját, akik részt vesznek valamiféle formában a település működőképességének megőrzésében, a bajok elhárítása és kezelése érdekében - továbbiakban is jó egészséget és kitartást kívánok!

Kormos Krisztián
polgármester  

Rendkívüli tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Az Ünnepek közeledtével sajnos nem jó híreket kaptunk - melyet kötelességemnek érzek megosztani Önökkel!

Valószínűsíthető, hogy Borsodnádasdon megjelent a koronavírus. A lehetséges fertőzött személy nem mozgott a településen - így a vele kapcsolatba kerültek viszonylag könnyen beazonosíthatók, információink szerint az arra feljogosított szervek teszik az ezzel kapcsolatos teendőiket .

Mindezek ellenére, ezen tények ismeretében új szakaszba lépett településünk vonatkozásában a világjárvány - ami eddig távolinak tűnt, az már nagyon közelivé vált!

Nyomatékosan felhívom a figyelmet a korábban közzétett, az országos médiákban is folyamatosan megjelenő óvintézkedések még szigorúbb betartására! A Húsvét, a hosszú ünnep, az ezzel járó szokások mindenki számára csábítóak. Továbbra is nagyon kerüljük az indokolatlan kontaktokat, ebbe beleértjük azt is, hogy a húsvéti vendégeskedést, vendéglátást is mellőzni szíveskedjenek! A jó időben a kirándulások is rejthetnek veszélyeket, inkább az otthoni, ház körüli teendőket végezzék ebben a szép időben!
Ugyanakkor felesleges pánikot se keltsen senki! Az óvintézkedések betartásával, a kijárás korlátozásával a nagy baj elkerülhető - ebben kérjük a településen élők érdekében a közreműködésüket!
Településünkön utca-sorrendben elkezdtük osztani a helyben elkészített maszkokat. Kérjük, hogy közösségben azt viselni szíveskedjenek! Az orvosi rendelőinket és az ügyeletet próbáltuk felszerelni a lehetséges összes védőeszközzel, ami az oda forduló betegek és az egészségügyi dolgozók számára is védelmet nyújt az ellátáskor. A hétvégén az orvosi ügyelet zökkenőmentesen működni fog, amennyiben egészségügyi problémát észlelnek magukon vagy szeretteiken - elsődlegesen telefonon vegyék fel a kapcsolatot a diszpécserszolgálattal!
(Telefon : 06-48-442-553, 06-48-569-272.)

Minden egyéb rendkívüli esetben a Polgárőrség is elérhető - akikhez indokolt esetben bármilyen közösségi vagy szociális jellegű krízishelyzetet jelenteni lehet az alábbi telefonszámon:

06-70-227-33-56.

Ők a rendőrséggel (telefon : 06-48-570-070) és a város vezetőivel is folyamatosan kapcsolatot tartanak - folyamatosan odafigyelünk a lakosságra!

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik ebben a helyzetben a közösség, embertársaink érdekében sokkal megfeszítettebb körülmények között is helyt állnak és lelkiismeretesen végzik a dolgukat!

Nagyon megkérem Önöket , hogy vigyázzunk egymásra, szeretteinkre - a megelőzés érdekében tegyenek meg mindent , még akkor is, ha ez most kellemetlenségekkel is jár! Aki csak teheti, maradjon otthon!

Közreműködésüket megköszönöm!

Borsodnádasd, 2020. április 9.

Kormos Krisztián
polgármester  

Ünnepi nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a húsvéti ünnepek alatt. A hulladékot munkaszüneti napokon, azaz nagypénteken és húsvéthétfőn változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

A hulladékudvarok zárva tartanak. Személyes ügyfélszolgálati irodáink a koronavírus további terjedésének megelőzése érdekében továbbra is zárva tartanak, a húsvéti ünnepek alatt (2020. április 10-én és 13-án) a telefonos ügyintézési lehetőség szünetel.

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Adomány érkezett a központi ügyeletbe

A Husqvarna Szaküzlet és Szerviz, Simkó Károly egyéni vállalkozó nagylelkű felajánlással keresett meg a napokban. Az orvosi ügyelet részére több darab plexi arcvédőt és szemüvegeket adományozott. Az eszközök a borsodnádasdi ügyeleti központban kerültek elhelyezésre és a sürgősségi ellátás biztonságosságát nagyban növelik. Köszönjük a felajánlást!

Továbbra is megkérünk mindenkit, hogy csak a jogszabályban rögzített esetekben hagyják el otthonukat!

A sürgősségi ellátást csak kifejezetten indokolt esetekben vegyék igénybe!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Felhívás!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Borsodnádasd város közigazgatási területére 2020. április 5. – 2020. április 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el a következők szerint:

Ebzárlat:

 • Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
 • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
 • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a.) vadászebek,
b.) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
c.) a katasztrófa-mentő ebek,
d.) a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

 • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl.: kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.
 • A rókák orális immunizálása 2020. évi tavaszi kampány keretében történő ebzárlat elrendelése az adott település kijelölt helyszínére és időpontjára szervezett, ún. összevezetéses veszettség elleni eboltás megtartását fentnevezett időszak vonatkozásában nem tiltja.
 • A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterület/külvárosi zöldterületeken azonban igen.

Legeltetési tilalom:

 • A szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni;
 • Bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos;
 • Az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.
 • Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelő kutyák használata.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, - akik számlaszámmal nem rendelkeznek - hogy a március havi munkabér kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2020. április 06-a (hétfő) 12.00 órától 14.00 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyógyszertár kiszolgálási rendje 2020. március 26-tól határozatlan ideig megváltozik.

Az időskorúak jogszabályban meghatározott ellátásának végrehajtása érdekében naponta 8.00 és 9.00 óra között csak az önkormányzat idős-gondozásában részt vevő dolgozóit szolgálja ki a gyógyszertár. 9.00 órát követően a patikai nyitvatartás végéig a kialakult rend szerint fogadjuk vásárlóinkat!

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

 

Ózdi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségének közleménye

Tisztelt Ügyfeleink!

A rendkívüli egészségügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy személyes ügyintézés helyett (lehetőség szerint) az alábbi e-mail címet legyenek szívesek használni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 A fenti e-mail címen az alábbi ügyeket tudja intézni:

 • Előírt jelentkezési kötelezettség teljesítése (nevét és születési dátumát, telefonszámát feltétlenül közölje).
 • Álláskeresési járadék iránti kérelem benyújtása, ellátás megállapítása (2017. március utáni összes munkaviszonyáról az alábbi dokumentumokat csatolja (szkennelve vagy fényképezve).
  • OEP igazolvány (TB könyv).
  • Igazolólap az     álláskeresési     járadék     és      álláskeresési segély megállapításához.
  • Adtalap a bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről.

Az álláskeresési járadék igénylésével kapcsolatban pedig minden információt az alábbi honlapon megtalál:

www.munka.hu -> Foglalkoztatás -> Elektronikus kapcsolattartás

Álláskeresőként történő nyilvántartásba vételhez az oldal közepén található a továbbjutás az ide szóra kattintva:

„A program eléréséhez kérjük, kattintson ide !

Amennyiben kérdése van állunk szíves rendelkezésre az alábbi telefonszámokon:

+36-48/570-516

+36-48/570-509

+36-48/570-508

+36-48/570-510

+36-48/570-517

+36-48/570-519

+36-48/570-515

Kérem a fenti információk szíves tudomásul vételét!

Ózdi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége

Lakossági Felhívás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a 3671 Borsodnádasd, Vájár utca 4. szám alatt megnyílt a Nasi Csemege élelmiszerbolt!

Nyitvatartás:

hétfő-péntek: 7:00-17:00
szombat: 8:00-14:00
vasárnap: 8:00-12:00

Várjuk kedves vásárlóinkat.

Nasi Csemege

 

Változások a borsod megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban

Határozatlan ideig felfüggesztésre kerül a lomtalanítás és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található hulladékudvarok zárva tartanak.

A BMH Nonprofit Kft. a szolgáltatási területén az ügyfeleik, munkavállalóik, illetve hozzátartozóik egészségének és biztonságának megóvása érdekében az új típusú koronavírus további terjedése, valamint a kapcsolódó kormány döntések miatt további intézkedések és korlátozások váltak szükségessé.

A 347 települést érintően a zavartalan hulladékszállítás biztosítása érdekében az Abaúj-Zemplén Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás tagönkormányzatainak területén 2020. március 23-tól, a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tagönkormányzatainak területén 2020. március 30-tól felfüggesztik a lomtalanítást.

A visszaigazolt lomtalanításokat későbbi időpontra halasztják, erről az érintett ingatlanhasználókat kiértesítik.

A szolgáltatási területen található hulladékudvarok 2020. március 20-tól zárva tartanak, a lakossági hulladék átvétele átmenetileg szünetel.

Hulladékgyűjtő edényzetek leadására, átvételére és cseréjére az ügyfélszolgálatokon és a telephelyeken visszavonásig nincs lehetőség.

A személyes ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak, ügyintézésre telefonon, illetve elektronikusan (e-mailben) van lehetőség. Arra kérik az ügyfeleket, hogy a személyes és a postai kapcsolattartást kerüljék. A zárva tartásból adódóan a szelektív-, üveg- és zöldhulladék gyűjtő zsákok kiadása is szünetel az ügyfélszolgálatokon. A gyűjtőzsákok pótlása a gyűjtőjáratok személyzete által történik.

Elérhetőségek:

Weboldal: www.bmhnonprofit.hu

Telefon: 06 21 3500 111

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért a közszolgáltató szíves elnézésüket kéri. A cég folyamatosan követi a koronavírus következtében kialakult helyzetet és a kapcsolódó kormány döntéseket melyeknek megfelelően hozza meg a további szükséges döntéseket a közszolgáltatás ellátására vonatkozóan.

BMH Nonprofit Kft.

Tájékoztató a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyi intézkedésekről - 2020. március 20.

A mai reggelt a város vezetővel, intézményvezetőkkel, az egészségügyet képviselő háziorvossal, a rendőrőrs megbízott vezetőjével és a roma nemzetiségi önkormányzat képviselőjével a koronavírus járvány helyi intézkedéseiről újabb megbeszéléssel tartottunk, ahol értékeltük az eltelt hét eseményeit, a bevezetett intézkedéseink hatásait, illetve további teendőket határoztunk meg.

Az ülésen elhangzott, hogy az óvodáskorú gyermekek szülei komolyan veszik a rendkívüli óvodai szünetet, aki csak megteheti otthon tartja a gyermekét , a héten átlagosan 1-2 fő vette igénybe az óvodai ügyeleti ellátást.

A gyermekétkeztetéssel kapcsolatban az intézményvezető elmondta, hogy, az iskolai étkeztetést jelenleg 40 , az óvodai étkeztetést 8-10 gyermek veszi igénybe. Mivel a házhoz szállított ebédek száma megnövekedett, a kiszállításnál vannak ugyan kisebb fennakadások. Jelenleg már két autóval hordják a kollégák az ebédet.

Szó esett arról is, hogy a héten kiküldött tájékoztatónk alapján a megadott telefonszámon rengeteg érdeklődő tájékozódott a 70 év felettiek önkéntes otthon tartózkodásának feltételeiről, ez ideáig ezen lehetőséget 6 fő vette igénybe. Az önkormányzat felkereste azokat, akik kérték a segítség igénybevételét - itt főleg gyógyszer kiváltásban és bevásárlásban kértek segítséget az érintettek.

Néhányan sérelmezték az Engels-telepi lakosok közül, hogy a helyi buszjáratot beszüntettük - így a bevásárlás, orvoshoz járás nehézséget okoz az ott lakó időseknek , ugyanis bolt sem működik a településrészen. Jelenleg az orvosi alapellátás csak sürgős, életveszélyes helyzetekben vehető igénybe , probléma esetén telefonon kell keresni a háziorvost, a gyógyszerek felírása is telefonon - annak kiváltására pedig TAJ szám alapján történik a patikában. Bevásárláshoz , gyógyszer kiváltáshoz az önkormányzat munkatársai felajánlották segítségüket az azt igénylők részére - megnyugtató megoldást a közeljövőben újra nyíló élelmiszerbolt fog nyújtani.

Háziorvosunk elmondta, hogy a betegek kezdik megszokni az új rendszert , ami a recept nélküli gyógyszerfelírást illetően bevezetésre került. Fennakadás leginkább a patikában jelentkezik, ugyanis egyszerre csak azt a személyt engedhetik be oda, akit kiszolgálnak - a többieknek az épület előtt kell várakozni. A héten már a polgárőrök segítséget nyújtottak a gördülékenyebb kiszolgálás érdekében .

Az önkormányzat varrodájában megkezdték a szájmaszkok gyártását. Első körben azon munkatársak kerülnek ellátásra ezekkel, akik leginkább emberekkel érintkeznek.

Mivel a gyártás kapacitása elég korlátozott , ezúton is kérnénk segítséget olyan önkéntes varrni tudó és varrógéppel rendelkező borsodnádasdi lakosoktól, akik vállalnák szájmaszkok varrását, - számukra az önkormányzatunk alapanyagot tud biztosítani.

Egyre több önkéntes segítő jelentkezik Hivatalunknál , akik a lakossággal történő kapcsolattartást, segítést ajánlottak fel. Köszönjük azon szervezetek - Polgárőrség, Önkéntes Tűzoltóság, ÉKE Jogvédő Szervezet , Roma Nemzetiségi Önkormányzat - akik készenlétben állnak és bármikor bevethetőek egy krízishelyzet segítésében, de azon magánszemélyeknek is, akik a házgondozási tevékenység ellátásában is felajánlották segítségüket.

Sajnálatos módon Önkormányzatunk egyre kevesebb fizikai állományú munkatárssal dolgozik , ezért felkértük a Polgárőrség , az Önkéntes Tűzoltóság vezetőit, hogy aktualizálják mozgósítható embereinek adatbázisát , elérhetőségének adatait - hogy bármilyen településünket érő krízishelyzetben segítségünkre legyenek. Gépjárműveink készenlétbe helyezéséről is gondoskodtunk.

Nem tudjuk, hogy ez a veszélyhelyzet meddig fog fennállni. Azt sem tudhatjuk milyen mélységben fog érinteni bennünket. Sajnálatos módon a vírus terjedése egyenlőre megállíthatatlannak tűnik - annak ellenére, hogy igazából még településünkön nem tudunk a megjelenéséről. Jelen pillanatban az erőforrásainkat tartalékolni kell az igazán válságos helyzetekre. Megkérek mindenkit, hogy az egyetlen ellenszert , ami a terjedést lassítani tudja - mindenki tartsa be : az emberi érintkezések, kontaktusok számát csökkentse a minimálisra és a higéniás szabályokra is ügyeljen! AKI TEHETI, MARADJON OTTHON !

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg embertársainkról, főleg az idősebb korosztályról. Sokkal jobban figyeljünk oda rájuk és egymásra! Lehetőleg - akár naponta többször is tartsuk a kapcsolatot velük telefonon - érdeklődjük hogylétük, egészségi állapotuk felől. A bezártság is egy lelki terhet jelent számukra , amit a félelem is fokozni tud , főleg egyedülállók esetében . Kérjük, hogy amennyiben ismerősüknél, szomszéduknál problémát észlel , az jelezze felénk, hogy időben segíthessünk !

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani azon kollégáknak, egészségügyben dolgozóknak, patikusunknak , házigondozóinknak, konyhai dolgozóinknak, bolti eladóknak és minden közszolgáltatásban dolgozónak, aki naponta áldozatot vállalnak annak érdekében, hogy településünkön az élet ne álljon le, és mindenkinek , akik sajnos ennek érdekében nem maradhatnak otthon.

Kelt : Borsodnádasd, 2020.március 20.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Tájékoztatás a közfoglalkoztatási bérek kifizetéséről

Tájékoztatom a közfoglalkoztatásban lévő dolgozókat, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel, a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében lehetőség van a munkabérek banki átutalással történő kifizetésére.

Kérem a dolgozókat, hogy amennyiben rendelkeznek belföldi bankszámlaszámmal, azt minél hamarabb, de legkésőbb 2020. március 24-ig (kedd) leadni szíveskedjenek.

A gördülékenyebb adatrögzítés céljából két helyen van lehetőség a számlaszámok leadására:

a "Falu" térségében a "Csarnok" épületében Puporka Róbertné részére, valamint

a "Telepi" részen a "Varroda" épületében Szucsányi Pálné részére.

A számlaszámokkal kapcsolatos további kérdésekben a fenti kollégák állnak rendelkezésükre.

Üdvözlettel:

Kormos Krisztián
polgármester    

Lakossági Tájékoztatás

A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot,

Magyarország kormánya 2020. március 11-én kihirdette az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III.11.) rendeletét.

Figyelembe véve az új típusú koronavírus járvány hatásait és veszélyeit, az új vírus elleni védekezés érdekében a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái 2020. március 16-tól további rendelkezésig zárva tartanak.

Társaságunk célja, hogy ügyfeleink, munkatársaink és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor a közszolgáltatás biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet alatt. 
Ezen időszakban továbbra is teljes kapacitással működik a telefonos ügyfélszolgálat, illetve a megkereséseket e-mailben is fogadják munkatársaink. A postai úton érkező megkereséseket és a személyes ügyfeleket Cégünk átmenetileg nem fogadja.

A kormányzati döntések következtében Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén az új hulladékgyűjtő edényzetek átadás-átvétele határozatlan ideig szünetel.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást (gyűjtés és szállítás) változatlan tartalommal biztosítjuk.

A BMH Nonprofit Kft. az ügyflszolgálatok működéséről, valamint a  hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásával kapcsolatban a veszélyhelyzet fennállása alatt folyamatos tájékoztatást nyújt.

BMH Nonprofit Kft.

Tájékoztató 70 év felettiekkel kapcsolatos kormányzati intézkedésről

Tisztelt Lakosság!

2020. március 16-án a Kormány 46/2020.(III.16.) Kormányrendelettel a 70. életéveiket betöltött személyekkel kapcsolatban az alábbi intézkedést hozta:

2. §

(1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

(2) Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Mint Önök előtt is ismeretes, a koronavírus járvány az eddigi járványok közül bármelyiktől jobban fertőz, gyorsabban terjed. Sajnálatos módon ellenszere nincs! Egyetlen dolog, amit tehetünk ellene, az emberi érintkezések számát a minimálisra csökkentjük. A legveszélyeztetebb korosztály az időskorúak, a 70. év felettiek, esetükben a fertőzés halállal is végződhet.

Kérjük, hogy saját épségük és egészségük érdekében vállalják önkéntesen az alábbi nyilatkozattal, hogy a lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el!

Vállalásuk esetén kérjük, hogy munkanapokon 08.30 – 12.00 óra közt a 06-48-442-558 telefonszámon jelezzék azt, majd a kitöltött írásbeli nyilatkozatért, valamint a további teendők megbeszélése céljából munkatársunk felkeresi.

A nyilatkozat IDE kattintva tölthető le.

Borsodnádasd, 2020. március 17.

Kormos Krisztián
polgármester   

Tájékoztató a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyi intézkedésekről - 2020. március 16.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírussal kapcsolatban a mai napon a város vezetői, intézményvezetői, egészségügyi szakemberei, valamint a roma nemzetiségi önkormányzat képviselője ülést tartott.

Az ülésen elhangzott, hogy a járvány érkezésére fel kell készülni, annak lassítására csak az emberi érintkezések, kontaktok minimálisra történő csökkentésével lehet gátat szabni. A legveszélyeztetebb korosztály az időskorúak, valamint veszélyeztetettek a legyengült szervezetűek – esetükben a fertőzés halállal is végződhet. Fertőzést bárki terjeszthet és az nagyon gyorsan és könnyen terjed. Ellenszere nincs! Egy dolgot tehetünk, az emberi érintkezések számát a minimálisra csökkentjük.

Figyelembe véve a településen élő idősek számát – lehetőségeinkhez képest – az alábbi intézkedéseket hoztuk meg 2020. március 17. keddi naptól kezdődően:

 1. Az önkormányzati fenntartású óvodákban rendkívüli szünetet rendelünk el, az óvoda csak ügyeleti rendszerben fog működni, csak azon gyermekeket fogadják, akiket otthoni körülmények közt nem tudnak elhelyezni. Azon szülő, aki az ügyeleti rendszer alatt igénybe kívánja venni az óvodai ellátást, előtte egyeztessen az óvoda vezetővel. A gyereket a szülő csak a kapuig kísérheti, ahol a dajka veszi át – szülő sem az udvarra, sem az épületbe nem léphet be! Az alkalmazottak jelentős része rendkívüli szabadságot kap.
 2. A konyhai helyben történő étkeztetést beszüntetjük. Az ebédek elszállítása tiszta, fertőtlenített ételhordóban történhet, elsősorban házhozszállítással.
 3. Sok napra való konzervet szerzünk be, ugyanis előállhat az a helyzet, hogy a konyhai dolgozók egészségének védelme érdekében csak konzerveket tudunk kiszállítani.
 4. Mivel legveszélyeztetebb korosztály az időskorúak, az ő településen belüli mozgásukat a minimálisra kell csökkenteni. A gyógyszerfelírás telefonon keresztül, a gyógyszerek kiváltása recept nélkül, TAJ szám alapján történik a patikában. Orvosi rendelőbe is csak különösen indokolt esetben, életveszély esetén menjenek!
 5. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősek a Központi Konyhára se hozzák, vagy vigyék az ételhordót – számukra biztosítjuk a házhozszállítást!
 6. A helyi tömegközlekedést beszüntetjük!
 7. Intézményeinkben, hivatalinkban az ügyfélfogadást beszüntetjük, az ügyintézőkkel a kapcsolatot telefonon, interneten, vagy levél formájában tarthatjuk. Ahol lehetőség van, az otthoni munkavégzést preferáljuk.
 8. Elrendeljük a Nádasd Fitness épületének bezárását, a játszóterek és szabadtéri fitnesspark használatát megtiltjuk!
 9. Elrendeljük a Molnárkalács üzem bezárását!
 10. Elrendeljük a helyi piac bezárását, az ott történő árusítást megtiltjuk!
 11. Az önkormányzati varroda szájmaszkok gyártására áll át.
 12. Elrendeljük, hogy a közmunkások közül az iskolás, óvodás gyereket nevelők maradjanak otthon, csak azok kerüljenek berendelésre, akiknek a munkája a mindennapi működéshez nélkülözhetetlen.
 13. Elrendeljük a Közösségi Ház és Könyvtár vendégfogadásának szüneteltetését.
 14. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy
 • idegeneket lehetőleg ne fogadjanak településünkön,
 • tartsák be a higiéniás szabályokat,
 • házalókat ne engedjenek lakásukba,
 • rendszeresen fertőtlenítsék, takarítsák lakásukat,
 • általánosságban, főleg idősekkel kerüljék a kézfogást, puszit, stb.,
 • rendszeresen, alaposan mossanak kezet,
 • az óvodás, iskolás gyerekek felügyeletét ne a nagyszülők végezzék,
 • AKI CSAK TEHETI, MARADJON OTTHON!

Nyomatékosan felhívjuk a külföldről haza érkezők és családtagjaik figyelmét arra, hogy maradjanak a lakásukban!

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a koronavírusnak nincs ellenszere! Egy dolgot tudunk tenni, kellő időben a megelőzést kell komolyan vennünk - ezzel életeket menthetünk meg!! Vegyék Önök is komolyan a leírtakat! Érezzünk saját magunk, egymás és idős szüleink, nagyszüleink iránt felelősséget!!

Kérem fokozottan figyeljük a központi iránymutatásokat, a hiteles kormányzati forrásokat, figyeljünk egymásra, tartsuk be a higiénés szabályokat, működjünk együtt, segítsük embertársainkat. Egyúttal kérünk mindenkit, hogy a pánikkeltő információkat fenntartásokkal kezelje! Jó egészséget kívánunk!

Borsodnádasd, 2020. március 16.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

 

 

BLASE közlemény

Tisztelt Szurkolóink!
Tisztelt Egyesületi Tagok!
Tisztelt Szülők!

Egy időre minden labdarúgó csapatunk kényszerpihenőre vonul. Átmenetileg az edzések is szünetelnek.
A változásokról azonnal tájékoztatást adunk.
Mindenki vigyázzon magára és szeretteire!

Tisztelettel:             
BLASE vezetősége

 
Ön itt van: Home Hírek Archív hírek