Archív hírek

Tájékoztató 70 év felettiekkel kapcsolatos kormányzati intézkedésről

Tisztelt Lakosság!

2020. március 16-án a Kormány 46/2020.(III.16.) Kormányrendelettel a 70. életéveiket betöltött személyekkel kapcsolatban az alábbi intézkedést hozta:

2. §

(1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

(2) Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Mint Önök előtt is ismeretes, a koronavírus járvány az eddigi járványok közül bármelyiktől jobban fertőz, gyorsabban terjed. Sajnálatos módon ellenszere nincs! Egyetlen dolog, amit tehetünk ellene, az emberi érintkezések számát a minimálisra csökkentjük. A legveszélyeztetebb korosztály az időskorúak, a 70. év felettiek, esetükben a fertőzés halállal is végződhet.

Kérjük, hogy saját épségük és egészségük érdekében vállalják önkéntesen az alábbi nyilatkozattal, hogy a lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el!

Vállalásuk esetén kérjük, hogy munkanapokon 08.30 – 12.00 óra közt a 06-48-442-558 telefonszámon jelezzék azt, majd a kitöltött írásbeli nyilatkozatért, valamint a további teendők megbeszélése céljából munkatársunk felkeresi.

A nyilatkozat IDE kattintva tölthető le.

Borsodnádasd, 2020. március 17.

Kormos Krisztián
polgármester   

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Tájékoztató 70 év felettiekkel kapcsolatos kormányzati intézkedésről