Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Lakossági Felhívás!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Borsodnádasd város közigazgatási területére 2020. április 5. – 2020. április 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el a következők szerint:

Ebzárlat:

  • Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a.) vadászebek,
b.) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
c.) a katasztrófa-mentő ebek,
d.) a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

  • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl.: kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.
  • A rókák orális immunizálása 2020. évi tavaszi kampány keretében történő ebzárlat elrendelése az adott település kijelölt helyszínére és időpontjára szervezett, ún. összevezetéses veszettség elleni eboltás megtartását fentnevezett időszak vonatkozásában nem tiltja.
  • A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterület/külvárosi zöldterületeken azonban igen.

Legeltetési tilalom:

  • A szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni;
  • Bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos;
  • Az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.
  • Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelő kutyák használata.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági Felhívás!
X

Right Click

No right click