Archív hírek

Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.09.

Tisztelt Lakosság!

Az Ünnepek közeledtével sajnos nem jó híreket kaptunk - melyet kötelességemnek érzek megosztani Önökkel!

Valószínűsíthető, hogy Borsodnádasdon megjelent a koronavírus. A lehetséges fertőzött személy nem mozgott a településen - így a vele kapcsolatba kerültek viszonylag könnyen beazonosíthatók, információink szerint az arra feljogosított szervek teszik az ezzel kapcsolatos teendőiket .

Mindezek ellenére, ezen tények ismeretében új szakaszba lépett településünk vonatkozásában a világjárvány - ami eddig távolinak tűnt, az már nagyon közelivé vált!

Nyomatékosan felhívom a figyelmet a korábban közzétett, az országos médiákban is folyamatosan megjelenő óvintézkedések még szigorúbb betartására! A Húsvét, a hosszú ünnep, az ezzel járó szokások mindenki számára csábítóak. Továbbra is nagyon kerüljük az indokolatlan kontaktokat, ebbe beleértjük azt is, hogy a húsvéti vendégeskedést, vendéglátást is mellőzni szíveskedjenek! A jó időben a kirándulások is rejthetnek veszélyeket, inkább az otthoni, ház körüli teendőket végezzék ebben a szép időben!
Ugyanakkor felesleges pánikot se keltsen senki! Az óvintézkedések betartásával, a kijárás korlátozásával a nagy baj elkerülhető - ebben kérjük a településen élők érdekében a közreműködésüket!
Településünkön utca-sorrendben elkezdtük osztani a helyben elkészített maszkokat. Kérjük, hogy közösségben azt viselni szíveskedjenek! Az orvosi rendelőinket és az ügyeletet próbáltuk felszerelni a lehetséges összes védőeszközzel, ami az oda forduló betegek és az egészségügyi dolgozók számára is védelmet nyújt az ellátáskor. A hétvégén az orvosi ügyelet zökkenőmentesen működni fog, amennyiben egészségügyi problémát észlelnek magukon vagy szeretteiken - elsődlegesen telefonon vegyék fel a kapcsolatot a diszpécserszolgálattal!
(Telefon : 06-48-442-553, 06-48-569-272.)

Minden egyéb rendkívüli esetben a Polgárőrség is elérhető - akikhez indokolt esetben bármilyen közösségi vagy szociális jellegű krízishelyzetet jelenteni lehet az alábbi telefonszámon:

06-70-227-33-56.

Ők a rendőrséggel (telefon : 06-48-570-070) és a város vezetőivel is folyamatosan kapcsolatot tartanak - folyamatosan odafigyelünk a lakosságra!

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik ebben a helyzetben a közösség, embertársaink érdekében sokkal megfeszítettebb körülmények között is helyt állnak és lelkiismeretesen végzik a dolgukat!

Nagyon megkérem Önöket , hogy vigyázzunk egymásra, szeretteinkre - a megelőzés érdekében tegyenek meg mindent , még akkor is, ha ez most kellemetlenségekkel is jár! Aki csak teheti, maradjon otthon!

Közreműködésüket megköszönöm!

Borsodnádasd, 2020. április 9.

Kormos Krisztián
polgármester  

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.09.