Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.10.

Tisztelt Lakosság !

Mint arra korábban ígéretet tettem - újabb fejlemény esetén azonnal tájékoztatom Önöket a Borsodnádasd Várost érintő koronavírus fertőzés témakörében, - ezúton az alábbi sajnálatos információkat kell megosztanom:

Nem hivatalos, de teljesen hiteles helyről megerősítést kaptam, hogy a településünkön lévő, de nem az Önkormányzatunk által fenntartott intézményben újabb 3 fő ellátott tesztje lett pozitív, ezáltal az ott lakók közül már négyen fertőződtek meg koronavírussal.

A tegnapi napon minden ellátotton és gondozón tesztet végeztek, melynek eredménye ma még nem ismert, vélhetően holnap lesz információ azokról.

A fertőzött időskorúak kórházban vannak - állapotuk jónak mondható.

Tájékoztatni szeretném a Tisztelt Lakosságot arról, hogy emiatt kellemetlen, de szükségszerű intézkedéseket kellett meghoznom a Kormány felhatalmazása alapján. 2020.április 11. (szombat) 00.00 órától április 13.(hétfő) 24.00 óráig a helyi egészségügyi szakemberek véleményének kikérésével rendeleti formában tovább szigorítottam a kijárási korlátozást az alábbiak szerint:

"Tilos Borsodnádasd Város közigazgatási területén lévő parkokban, pihenőhelyeken, közterületeken és parkolókban 2020.április 11-én 00.00 órától 2020.április 13-án 24.00 óráig tartózkodni.

Borsodnádasd Város közigazgatási területén 2020.április 11.napján 00.00 órától 2020.április 13.napján 24.00 óráig csak a következő indokok alapján lehet – csoportosulás kialakulása nélkül – a magáningatlant elhagyni:

  1. munkavégzés céljából a munkahelyre, a munkahelyről a lakóhelyre vagy tartózkodási helyre történő utazás,
  2. bevásárlás céljából a bevásárlás helye, onnan a lakóhelyre történő utazás naponta legfeljebb egy alkalommal,
  3. halaszthatatlan egészségügyi ellátás igénybevétele,
  4. időskorú hozzátartozó ellátása,
  5. temetés vagy házasságkötés szűk körben,
  6. ütemezett mezőgazdasági vagy vadgazdálkodási feladatok ellátása,
  7. hulladékszállítási teendők ellátása,
  8. haszon- és hobbi állat ellátása céljából."

Tájékoztattam az Ózdi Rendőrkapitányság Vezetőjét, a Helyi Polgárőrség vezetőjét a rendeletről és kértem annak betartatását szigorúan végezzék el.

Ezen intézkedéseket az Önök, a gyermekeink és szeretteink érdekében hoztuk meg, kérjük annak betartását mindeki vegye szigorúan!

Nem zárható ki, hogy a vírus a település más részén is jelen van. Bizzunk abban, hogy a hatóságok kontakt-kutatása eredményes lesz és meg tudják fékezni a településen történő további terjedést, de ez Önök segítsége nélkül nem fog menni. Ne érintkezzenek senkivel, akivel nem szükségszerű!
Ne fogadjanak vendégeket ! Ne menjenek ki otthonaikból közterületre!
Szerencsénkre a legtöbbünknek kertes ingatlana van, így ott tudunk levegőzni.
Ugyanakkor ismételten felhívom a figyelmnet arra, hogy a pánikkeltéssel sem lehet orvosolni a problémát- ezt szíveskedjenek kerülni!

Arról se feledkezzenek meg, hogy a jelenleg már karanténban lévő személyek munkájuk, szolgálatuk, hivatástudatuk miatt kerültek oda, akiknek munkájáért mindannyian csak köszönettel tartozunk - és azért is, hogy elszenvedik az ezzel együtt járó kellemetlenségeket !

Ismét megköszönöm mindazok munkáját, akik részt vesznek valamiféle formában a település működőképességének megőrzésében, a bajok elhárítása és kezelése érdekében - továbbiakban is jó egészséget és kitartást kívánok!

Kormos Krisztián
polgármester  

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.10.
X

Right Click

No right click