Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.11.

Tisztelt Lakosság!

A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek kapcsán döbbenetesen rossz híreket kaptam. Próbáltam több forrásból pontos információkat szerezni, de egyenlőre csak nagyságrendi adatok állnak rendelkezésünkre. Mindezek ellenére, ahogyan ígértem is - amit tudok - megosztok Önökkel.

Tegnapi tájékoztatómban leírtam, hogy tudomásunk szerint a tegnapelőtti napon valamennyi ellátottat és gondozót teszteltek a helyi - ismételten hangsúlyozom, hogy nem az önkormányzatunk fenntartásában működő - időskorúakat ellátó intézményben.

A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez - amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről - elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett.

Amiért fontosnak tartom az Önök informálását: erre sincsenek biztos adataink, de nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is - vagy onnan került be.

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy nagyon vigyázzanak! Nem szeretnék továbbra sem pánikot kelteni, de ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír - ez már a mai borsodnádasdi valóság! A fertőzés terjedésének üteme robbanásszerű! Kerüljük a személyes kapcsolatokat - kontaktokat. Aki bármilyen rendellenességet tapasztal magán vagy családján belül - telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosi ügyelettel!
Abban megerősítettek a hatóságok, hogy a tesztek folytatódnak - a kontakt-kutatás biztosított.

Az első tájékoztatóm óta egyre nagyobb nyomás nehezedik rám - és itt is szeretném hangsúlyozni, hogy az ügyben a sajtónak nem kívánok interjút adni! A nem fenntartásunk alatt álló intézetben történtekről nem tudok nyilatkozni. Kizárólagos célom a lakosság tájékoztatása, ugyanis az ünnepnapokra szóló kijárási korlátozás szigorítása mellett ez az egyetlen olyan lehetőség - amivel talán segíteni tudom a terjedés ütemének a lassítását.

Önökket együtt várom a hivatalos tájékoztatást, de amint újabb fejleményeket tudok - informálom itt Önöket!

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!

Kormos Krisztián
polgármester   

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Rendkívüli tájékoztatás - 2020.04.11.
X

Right Click

No right click