Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028

Archív hírek

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Az országos veszélyhelyzet még fennáll, de kijelenthetjük, hogy településünkön is és országosan is leszálló ágban van a koronavírus járvány. Közel egy hónapja újabb megbetegedéseket nem találtak a hatóságok - a pozitív esetek is gyógyulnak az otthonban és azon kívül is. Bízzunk benne, hogy túlvagyunk azon a bajon, amely az elmúlt időszakban ránk zúdult. Sajnos rendkívül felforgatta életünket a kialakult helyzet és a legszomorúbb visszafordíthatatlan tény, hogy áldozatokat is követelt településünkön a vírus. Nem tudom elégszer hangsúlyozni és köszönetemet kifejezni a lakosság felelősségteljes viselkedéséért.

Az elmúlt héttől kezdődően azon dolgozunk, hogy újra induljon az élet településünkön. Második hete teljes létszámmal működik a Hivatalunk is, a kollégák mielőbb próbálják a fontossági sorrendnek megfelelően az esetleges elmaradásokat bepótolni.
A Központi Konyhán visszatértünk az ételhordós kiszállításra - természetesen a fokozott fertőtlenítésre ügyelve.
A Molnárkalács Házban is újraindult a termelés - ugyanis egyre türelmetlenebbek a megrendelőink.

Próbáljuk a folyamatban lévő pályázatokat is továbbvinni. Ennek keretében a “Jegyzői Házon” az utolsó simításokat végzik, Sági Tibor Helytörténeti Gyűjtemény Vezető, Alpolgármester Úr már az épület használatba vételére és berendezésére készül.
Mint láthatták, a Piactér kialakítását is elkezdte a nyertes kivitelező, ugyanakkor a piac ideiglenes jelleggel az iskolával szembeni téren újrakezdhette működését.
Az óvodabővítés is befejeződött, jelenleg a csoportok berendezése folyik. Ősztől az ovisok már 5 csökkentett létszámú csoportban kezdhetik meg a tanévet.
A Petőfi-téri volt kultúrház látogató- központtá alakítása kivitelezőjének kiválasztása is folyamatban van, reményeink szerint még a nyáron ott is elkezdődnek a munkálatok.

A gyermekek nagyon nehezen viselik a bezártságot - ennek leküzdésére soron kívül megnyitjuk a falusi sportpályán kialakított játszóteret. Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek a rendre és a tisztaságra, valamint legyenek arra tekintettel, hogy a pálya közepén még parkosítás történik, a füvet és a növényzetet ne tapossák ki!
Együttműködési megállapodás keretében a helyi Fitness Egyesület működtetésébe került a kialakított teniszpálya, az azon történő játék lehetőségéről kérem a Fitness teremben szíveskedjenek érdeklődni, melyet a korábbi rendnek megfelelően újraindítottak hétfőtől. Környezetünk szépítése érdekében kihelyezésre kerültek az önkormányzat által beszerzett muskátlik.

Mivel a szabadtéri rendezvények megtartása létszámkorlátos - a Molnárkalács-fesztivállal kapcsolatos előszerződéseink pedig szorítottak - így az idei fesztivál el fog maradni.

Sajnos igaz az az újabb negatív hír, ami szintén településünket érinti, mely szerint bezárt a helyi okmányiroda. Az elmúlt évben próbáltam lépéseket tenni annak megmentése érdekében, de sajnos be kellett látnom, hogy a központi közigazgatás teljesen más irányt vett az eddigiektől. Az okmány-, egészségbiztosítási-, földhivatali és egyre több közigazgatási ügyet a Kormányablakok hatáskörébe terelik, azon okmányirodák, amelyeket nem lehet kormányablakká alakítani és az ügyfélforgalma is gyér, valamint a működtetéshez szükséges humán állománya sem bővíthető - azokra a beolvadás vár. Okmányirodánk 18 évvel ezelőtt, 2002. januárban kezdte meg működését településünkön. Fénykorában egész napos folyamatos ügyfélfogadás mellett hetente több százon felüli helyi és térségi lakost is kiszolgált. Az épületrészt a Kormányhivatal a héten visszaadta az önkormányzatnak. Az ügyeinket ezentúl az Ózdi Járási Hivatal Kormányablakában végezhetjük, ahol felkészült szakemberek várják az ügyfeleket. Szeretném azt is tolmácsolni, hogy előre láthatólag kéthetente Kormányablak-busz fog a településünkre, a Közösségi Ház és Könyvtár elé kitelepülni, ahol a legfontosabb személyi okmányok megújítása elvégezhető lesz. Ennek pontos időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását, valamint az országos óvintézkedések további betartását!

Köszönettel:

Kormos Krisztián
polgármester  

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági Tájékoztatás