Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028

Archív hírek

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt időszakban Hivatalunkhoz egyre több bejelentés érkezik arra vonatkozólag, hogy egyes lakók hangos zenéléssel, hangosító berendezéssel zavarják mások nyugalmát.

Ennek gyakorisága és mértéke már meghaladja azt a szintet, amit a lakóknak a közösségi együttélés során illik elviselni.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2020.(I.31.) önkormányzati rendeletével fogadta el a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletét. Ezen rendelet 11. § b) – c) pontja alapján:

„11.§ A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást valósít meg, aki:

b) a közterülettel érintkező felületre, építmény udvarába, ablakba zajhatással járó hangosító berendezést helyez el és üzemeltet és ezzel indokolatlanul zavarja mások nyugalmát;

c) este 22.00 órától reggel 8.00 óráig nyitott ajtajú, vagy ablakú helységben a csendet hangos énekléssel, zenével, hangszerrel, zárt helységben hangosító berendezéssel, vagy egyéb módon megzavarja.” 

Fentiek nem azt jelentik, hogy 22.00 óráig bármilyen hangoskodást meg lehet tenni, hanem: 1) a szabad térben, udvarban a nap bármely szakában kerülni kell a zavaró zajhatást.

2) 22.00 óra után a zárt térben, lakásban is kerülni kell a zavaró zajkeltést.

Hivatalunk első esetben általában figyelmeztetni szokta a rendelet megsértőit, majd él a közigazgatási bírság kiszabásával, melynek felső határa 200.000 Ft.

Elsődlegesen megkérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy tartózkodjon a rendelet megsértésétől.

Másrészt arra is kérjük, ha a zaj mértéke zavaróvá válik – a rendőrséget azonnal értesítse, ugyanis nekik lehetőségük van az azonnali helyszíni intézkedésre.

Hivatalunk felé a bejelentést tanúkkal, bizonyítékokkal alátámasztva szíveskedjenek megtenni.

Sajnos közösségi oldalon tett megjegyzésekre, kommentekre - ott érkezett üzenetekre hatósági eljárást indítani nem tudunk, ezért mindenképp kérjük a hivatalos bejelentést!

Borsodnádasd, 2021. július 13.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági Tájékoztatás